Bemutatkozás Konzorcium Eredmények Kapcsolat és impresszum Ajánlat
  NYME MÖI
  MEGOSZ
  Erdőszöv Zrt.
  Mocz és Tsa Kft.
  Tilia Kft.
  Ártéri EBt.
Mocz és Társa Kft.

 

A Mocz és Társa Kft. 1996. ban alakult családi vállalkozásként. Ezt a jellegét ma is megőrizte, de tevékenységének volumene jelentősen megnőtt, önmagában, és alvállalkozóin keresztül a térségben számottevő munkaadó: szellemi munkakörben 9 alkalmazottja van, közöttük több felsőfokú végzettséggel, alvállalkozókon keresztül pedig körül belül 50 munkavállaló jövedelemszerzését biztosítja.

A cég fő tevékenysége az erdőgazdálkodás és az erdőgazdálkodási szolgáltatás, amit mintegy 1.000 ha bérelt és 5.300 ha integrátori erdőterületen folytat. Gépparkja 5 erőgépből, és 22 munkagépből áll, a szaporítóanyag-szükségletét pedig 12 ha os intenzív csemetekertjén keresztül elégíti ki.

A cég tevékenységében az erdőtelepítés meghatározó tényező, az elmúlt időszakban évente átlagosan 100 ha első kivitelt bonyolított le, a jövőben pedig jelentős növekedésre lehet számítani, amivel az éves teljesítmény több száz hektárra emelkedhet.

Az integrátori és szaktanácsadói szolgáltatásokhoz kapcsolódóan a cég különös gondot fordít arra, hogy a rendezetlen gazdálkodású erdőterületek mihamarabb gazdálkodás alá kerüljenek, aminek sikerességét mutatja az a tény, hogy a működési területének körzetében a rendezetlen gazdálkodású erdőterületek aránya csupán a harmada az országos átlagnak.

A cég eddigi sikeres tevékenysége a bizonyíték arra, hogy az erdőtelepítések és a rendezetlen erdőterületek gazdálkodásba vonásának témakörében megalapozott ismeretekkel és széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik, ami a projekt szempontjából szükséges és nélkülözhetetlen.

A Mocz Kft. munkatársai közül Mocz András témavezetőként, László Péter és Csinyi Diána pedig közreműködőként vesz részt a projektben.

Mocz András okleveles erdőmérnök, korábban, saját cégének megalapításáig az állami erdőgazdálkodási szektorban dolgozott, és részt vállalt a MEGOSZ megalakításában fellendítésében, eredményes munkájával elismerést váltott ki az erdészeti szakmai körökben. László Péter okleveles erdőmérnök, pályakezdőként szintén egy állami erdőgazdálkodónál helyezkedett el, majd néhány éves gyakorlat után került a céghez, ahol jelenleg az erdőgazdálkodás operatív irányításában vesz részt. Csinyi Diána okleveles közgazdász, szintén fiatal pályakezdő, aki mindennapi feladatai során szembesül az erdőgazdálkodás jogi, hatósági, gazdasági, pályázati nehézségeivel, és ezeken a területeken széleskörű tapasztalatokat szerzett.


Tartalmi felelős: Facskó Ferenc - módosítva: 2007. október 3.