Bemutatkozás Konzorcium Eredmények Kapcsolat és impresszum Ajánlat
  NYME MÖI
  MEGOSZ
  Erdőszöv Zrt.
  Mocz és Tsa Kft.
  Tilia Kft.
  Ártéri EBt.
Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

 
A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) a magán erdőtulajdonon alapuló egyéni vagy társas erdészeti termelő egységek, társaságok, társulatok országos érdekképviseleti szerve, az 1994-ben alapított Társas Erdőgazdálkodók Országos Szövetségének jogutódja.

A szövetség célja: tagjainak gazdasági és szakmai érdekképviselete, érdekegyeztető feladatainak ellátása, tartamos erdőgazdálkodás megvalósítása, tagjai erdővagyonának megőrzése, növelése, az erdővagyon működtetésének segítése a tulajdonosok hasznára. A magánerdőben az erdészeti és az erdőhasznosítási szakmai kultúra fejlesztése.

A MEGOSZ képviseli tagjai érdekeit mindazokon a fórumokon, amelyeken az erdő és az erdőtulajdonhoz kapcsolódó jogok és kötelezettségek kérdései kerülnek megtárgyalásra.

Együttműködik és kapcsolatot tart fenn más szakmai, tulajdonosi, államigazgatási és érdekképviseleti szervezetekkel, oktatási és kutatási intézményekkel hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Képviseli a magyar magánerdészetet az Európai Unió szakbizottságaiban. Tagja és kizárólagos magyar képviselője a CEPF-nek, az Európai Magán Erdőgazdálkodók Szövetségének.

Az erdőgazdálkodás szakmai színvonalának fejlesztése céljából bemutatókat, előadásokat, tanfolyamokat, találkozókat, bel- és külföldi tanulmányutakat szervez.

A MEGOSZ a budapesti irodáján kívül régiós központokkal, és az ország különböző részein található MEGOSZ irodákkal is rendelkezik. Az országban bejegyzett valamennyi erdészeti integrátor is tagja szövetségünknek. Az általuk vezetett gazdasági társaságok szakirányítási feladatokat is végeznek az erdőtulajdonosok és gazdálkodók igénye szerint. A Szövetség így mintegy 25-30 ezer magánerdő tulajdonossal áll kapcsolatban, ami több, mint 200 ezer hektár magánerdőt jelent.

A projekt megvalósításában a MEGOSZ képviseletében Dr. Sárvári János okl. erdőmérnök témavezetőként vesz részt, Henter Mónika pedig az adminisztrációs feladatokat látja el. A témavezető okleveles erdőmérnök, tapasztalt kutató, korábban az Erdészeti Tudományos Intézet munkatársa volt, jelenleg a MEGOSZ főtitkára.


Tartalmi felelős: Facskó Ferenc - módosítva: 2007. október 3.