Környezetünk az erdő

Környezetünk az erdő

pedagógus-továbbképzési program
a 277/1997. (XII. 22.) sz. Korm. rendelet szerint akkreditált

Alapítási engedély száma: OKM - 3/13/2007
Indítási engedély száma: OKM - 3/13/2007

A képzés formája: előadás, tréning, terepgyakorlat.
Időtartama: 60 óra (5 nap + házi feladat).
Értéke: 60 kreditpont
Végzettség: tanúsítvány

Állandó közreműködők: NYME Erdőmérnöki Kar oktatói,
tapasztalt erdészeti gyakorlati szakemberek,
erdei iskolák vezetői és oktatói.

Helyszín: jellemzően erdei környezetben
Célközönség: óvodapedagógusok, tanítók és tanárok, vagy más, gyerekekkel foglalkozók

A továbbképzésben indítható csoport létszáma: 15-20 fő

Tanfolyam költségei: a szponzorált tanfolyamok ingyenesek
 
A képzés célja, hogy a pedagógusok megismerjék a természeti környezettel való gazdálkodást és az ember-természet viszony egyes nagyon fontos kérdéseit, valamint, hogy az általuk oktatott tantárgyakon keresztül azokat a diákok felé reálisan közvetíthessék. A program lebonyolítása erdei környezetben (vadászházakban, erdei oktatóközpontokban) történik, ezzel is biztosítva azt, hogy a képzésben résztvevők közelebb kerüljenek az erdőhöz, és közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek az erdőkben folyó tevékenységekről.
A „Környezetünk az erdő” akkreditált pedagógus továbbképző programot az Erdőmérnöki Kar oktatói munkaközössége dolgozta ki, és a szakma kiváló oktatói és gyakorlati művelői tartják meg a hatvan órás tanfolyam előadásait és foglalkozásait.
A tanfolyamunk szakmai előrelépést biztosít a pedagógusok számára, és hozzájárul a jövő nemzedékének környezettudatos szemléletformálásához, ezért megrendezése beilleszthető a vállalatok társadalmi felelősségvállalási tevékenységébe. A tanfolyamot kisebb térségekben hirdetjük meg, és nem csak a rendezvényen, hanem a helyi médiában is közzé tesszük a szponzoráló vállalat szerepvállalását az esemény létrejöttében.

További információ kérhető:Dr. Stark Magdolna: starkm(kukac)emk.nyme.hu Dr. Schiberna Endre: eschiberna(kukac)emk.nyme.hu +36 20 521 4000