NYME-CAN Tudásintenzív vállalatok menedzselésének és a vállalatalapítás-tan oktatásának tapasztalatai Kanadában - Ösztöndíj program

A projekt keretében a kanadai UBC egyetem (Vancouver) kkv-fejlesztési központjával működünk együtt a tudásintenzív vállalatok menedzselésének és a vállalatalapítás-tan oktatásának tapasztalatait megismerni, és azt a hazai/nyugat-dunántúli viszonyokhoz adaptálni. A kanadai oktatási segédanyagok nagyon sok hasznos információt tartalmaznak az egyetemi érából kikerülő, kezdő, tudásintenzív (spin-off) vállalkozások mentorálásának, inkubálásának témakörében. A magyar gazdaság, és a nyugat-dunántúli gazdasági is folyamatosan igényli a friss diplomások vállalkozói kedvének élénkítását, mivel a vállalkozói szféra a legfontosabb munkaerőpiaci tér a diplomások számára is. Az egyetemi képzés jelenleg nem igazán helyez erre kellő hangsúlyt, de ezzel az ösztöndíjjal jó alkalom nyílt ennek a témának a felkarolására. Az ösztöndíj során, a jelenlegi hallgatók számára tananyagot fejlesztettünk, a spin-off vállalkozások alapítása az erdészetben, vadgazdálkodásban természetvédelemben és környezetvédelemben címmel.


UNI-SPIN Universitas Spin-off Mentorprogram

Az UNI_SPIN Mentorprogram a Soproni Felsőoktatási Alapítvány (SFA) és a
NYME-ERFARET Nonprofit Kft. (ERFARET) konzorciumi együttműködésével, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) támogatásával az UNI_SPIN K-Baross-ND07-INRG2-2009 azonosítószámú pályázat keretében valósul meg.

A Nyugat-magyarországi Egyetem kutatási eredményeinek hasznosítására irányuló UNI_SPIN program célja, hogy támogassa az egyetemi kutatási eredmények innovatív vállalkozási keretek közötti hasznosítását, biztosítsa a vállalkozás alapításhoz és működtetéshez szükséges infrastruktúrát, tudást, humánerőforrást és szakmai támogató intézményi hátteret.